Mürekkep Balığından Esinlenen Motosiklet

Motosiklet  severler için değişik tarzlarda üretimi yapılan motosikletlerin belki de en orjinali olan Johammer J1, mürekkep balığından ilham alınarak tasarlanan bir elektrikli motosiklet.
Kiminin hava atmak, karizma gözükmek için bindiği motosiklet, kimilerine göre ulaşımda rahatlık sağlaması ve ekonomik olması sebebiyle tercih sebebi olabiliyor. Her ne gayesiyle olursa olsun motosiklet kullanmak zamanla bir yaşam tarzını da birlikteliğinde getiriyor. Firmalar, insanların motor tutkularını karşılayabilmek amacıyla her yeni gün bambaşka modeller piyasaya sürüyorlar.
Motor severler için değişik tarzlarda üretimi yapılan motosikletlerin belki de en orjinali olanJohammer J1, mürekkep balığından ilham alınarak tasarlanan bir elektrikli motosiklet.
Johammer J1, Johann Hammerschmid tarafından üretildi. Özgün tasarımı ile Avusturya’da üretimi yapılan J1, aslında olağan bir motosikletten çok fazla daha yavaş. 14 beygir ve 350 kilo ağırlığında J1’in J1.150 ve J1.200 olmak üzere iki değişik modeli yer alıyor. Aralarındaki fark ise J1.200’ün batarya hacmi. J1.200 daha çok büyük bir bataryaya sahip ve bu nedenle J1.150’ye oranla daha uzun zaman yol katedebiliyor.
Johammer J1’in gövdesinde veya direksiyonunda herhangi bir gösterge bulunmuyor. Hız, km gibi göstergeler motosikletin yan aynalarının üzerine konulmuş.
J1.150 1 saatte şarj oluyor ve 2 buçuk saat yol alabiliyor. J1.200 ise 80 dakikada şarj olurken, bu şarjla 3 buçuk saat gidebiliyorsunuz. Bu özel tasarım motosiklete sahip olmak isteyenler için Johammer J1.150 modeli 32 bin doların altında, J1.200 modeli ise 34 bin doların altında bir fiyattan satışta.

0 yorum:

Yorum Gönder