Motosiklet Eldiven Seçimi

Rev'it Eldiven



MOTOSİKLET ELDİVENİ
 
Çoğumuz düşerken ellerimizi uzatarak ve avuç içlerimiz açık olarak düşeriz. Bu durum sadece derilerimizin sıyrılmasına neden olmaz, aynı zamanda kan kaybetme olasılığını da yükseltir. Motosiklet eldivenleri sürüş sırasında kullanmanız gereken diğer önemli bir güvenlik ekipmanıdır. Eldivenlerin de çok farklı tipleri, ısı dereceleri, malzemeleri ve koruma dereceleri vardır. Motosiklet eldivenleri de mont ve ceket gibi deri yada tekstilden üretilir. İleri teknoloji kullanarak farklı çeşitler, farklı renkler ve kalıpta bulunurlar.Buda önceki zamanlara oranla daha fazla koruma ve soğuk havalarda ellerimizi daha sıcak, sıcak havalarda da serin tutmamız sağlanabiliyor.
 
Nelere dikkat etmeli:
 
• Eldivenler kullanım amacınıza göre tasarlanmış olmalı.
 
• Avuç içi bölgesindeki darbeyi emecek zırhlara sahip ve darbe alabilecek alanlarının dikişleri iyi olmalı.
 
• Eldiveniniz deri ise kalınlığı önemlidir.
 
• Elinize oturmalı. Parmaklarınızı ve gidon üzerindeki kumandaları etkili bir biçimde kullandığınızdan emin olmalısınız.
 
• Isıtma/Soğutma. Çok sıcak yada soğuk havalarda kullanacaksanız, bunları sağlayıp sağlamadığını araştırın.
 
• Rahatlık. Eldivenleri devamlı takacağınızdan, elinize oturduğuna ve parmaklarınızı rahatlıkla kullanıp kullanamayacağınıza dikkat edin. Elleriniz kısa sürede karıncalaşıyor ve uyuşuyorsa bu darlığından kaynaklanıyordur.
 
• Eldiven uzunluğu. Çok kısa eldivenler darbelere, böceklere, rüzgara ve yağmura karşı yeterli bilek koruması sağlamazlar.
 
• İhtiyacınız olduğunda en iyi korumayı sağlamak için eldivenin üstünde de korumaları olmasına dikkat edin. Düşerken nasıl bir refleks göstereceğiniz belli olmaz.
 
Tekstil eldivenler
 
Motosiklette tekstil eldivenlerin geçmişi yeni sayılır. Tekstil eldivenler deriye nazaran daha iyi koruma, ısıtma sağlarlar. Kevlar, Sheltex, Condura, Goratex gibi malzemelerden yapılmaktadırlar. Tekstil ve Deri karışımı eldivenler de mevcuttur. İlerleyen teknoloji sayesinde eldivenler daha yumuşak ve daha fazla koruma sağlayacak şekilde gelişmektedir. Tekstil eldivenler genellikle eller için daha yüksek teknolojili bir koruma isteyenler tarafından tercih edilmektedir. Ne tür motosiklet kullanıyorsanız kullanın, bir eldiven alın ve eldivenlerin sizi koruyacağına inanın.
 
Malzemesi, Kevlar, Sheltex, Condura, Goratex, sert plastik ve metal gibi koruyucu maddelerin deriye nazaran çok daha kolay ve çok daha ucuza üzerine dikilmesine izin verir. Çok daha farklı renklerde, kalıplarda ve tiplerde tasarımlanabilir ve yağmur ve rüzgarda tam koruma sağlar. Farklı tiplerde koruma zırhları kullanılabildiğinden deriye göre daha çok koruma sağlar. Islandıklarında deride olduğu gibi renkleri atmaz yada çekmezler. Sürtünmeye ve darbeye karşı çok dayanıklıdırlar. Tekstil eldivenler deri eldivenlere nazaran daha pahalıdır. Deri kadar yumuşak ve esnek değildir. Üründe meydana gelebilecek delikleri yada hasarı onarmak zordur.
 
Deri eldivenler
 
Motosikletler ortaya çıktığından beri deri eldivenler kullanılmaktadır. Genelde inek derisinden yapılırlar ve değişik boy ve kalınlıklarda bulunabilirler. Kaliteleri ve koruma oranları kullanım amacına göre değişir. Deri eldivenler tekstil eldivenlere göre daha ucuzdurlar, yumuşaktırlar, tamirleri kolaydır. Suya dayanıklı değildir ve ıslandıklarında kolayca çekebilir. Renkler (özellikle de siyah) elleri boyayabilir. Sürtünmeye dayanıklı fakat delinmelere dayanıklı değildir.

0 yorum:

Yorum Gönder